Skip to main content Skip to search

Individuele begeleiding

Het team van PGB zorg voor kinderen biedt individuele begeleiding op doordeweekse dagen en op de zaterdagen op de zorgboerderij. Tijdens de begeleiding kan er intensief worden gewerkt aan leerdoelen welke vooraf in samenspraak met de ouders (en het kind) worden opgesteld. Het plannen van het huiswerk is vaak 1 van de doelen maar ook het zelfstandig leren reizen met het OV behoort tot de mogelijkheden.
Er zijn ook kinderen die zonder begeleiding de deur bijna niet uitkomen, een doel kan dan bijvoorbeeld zijn om ons aan te sluiten bij een sportclub in de buurt waar de begeleider in het begin mee sport en in een later stadium zich steeds meer op de achtergrond houdt met als doel dat het kind in de toekomst alleen naar de sportclub kan gaan.

Sommige kinderen hebben veel moeite om mee te komen op school. Niet zo zeer omdat de leerstof te moeilijk is maar vaak raken ze overprikkeld van alles wat er om hun heen gebeurt. Het is mogelijk om dan individuele begeleiding op school in te zetten. In overleg met de leerkracht wordt gekeken hoe de begeleiding het beste kan worden ingezet.

Het enthousiaste team van begeleiders hebben allemaal ervaring met de doelgroep en volgen regelmatig cursussen voor nieuwe inspiratie en om te zorgen dat hun kennis up to date blijft!

 

Heeft u interesse in individuele begeleiding? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer 06-41896102 of een e-mail sturen naar: info@pgbzorgvoorkinderen.nl

Professionele begeleiding

Esther (33) en Alexander (32) zijn ouders van 2 jonge kinderen en werken inmiddels ruim 10 jaar met kinderen met een beperking. Nu ze zelf ouders zijn weten ze maar al te goed hoe moeilijk het soms is om de zorg voor de kinderen uit handen te geven. De ouders worden daarom overal bij betrokken en kunnen  altijd bellen of een berichtje sturen als ze willen weten hoe het met hun kind gaat.

Ze bieden de kinderen die bij hun over de vloer komen een warm tweede thuis en zijn erg ondernemend en creatief.

 

Esther is bezig met een studie Pedagogiek en heeft een SPW4 diploma en diverse cursussen gevold van: “Geef me de 5” en “Omgaan met leerling–medewerkers met ADHD, Autisme of Leerproblemen” en “Training Autisme”
Alexander heeft de Hogere Hotelschool (HBO management) gedaan wat direct niet veel met de zorg te maken heeft maar indirect heeft hij hier wel heel veel profijt van op de werkvloer. Zo heeft hij geleerd om personeel aan te sturen en te stimuleren, ook in lastige situaties. Dit is iets wat hij dagelijks kan toepassen bij de kinderen die lastig te motiveren zijn op school of dagbesteding en het liefste de hele dag thuis zitten. Alexander weet met zijn doortastende aanpak en wat humor de kinderen altijd weer gemotiveerd te krijgen. Daarnaast heeft ook hij diverse cursussen “Geef me de 5” en “Omgaan met leerling–medewerkers met ADHD, Autisme of Leerproblemen” en “Training Autisme”
Esther en Alexander hebben daarnaast samen een opleiding gevolgd om paardrijles te mogen geven (ORUN diploma) en om therapeutisch met paarden te werken (paarden spiegelen). Sinds kort bieden ze de dienst: “Coachen met behulp van paarden” en hebben daarvoor hun eigen ervaringen gecombineerd met de opgedane kennis tijdens hun cursus: Coachen met behulp van paarden voor bijzondere personen.
Beiden zijn geregistreerd bij het SKJ en beschikken over een recente VOG. Ook een EHBO diploma en een reanimatie certificaat zijn voor beide aanwezig.

Verder werken ze samen met andere zorgverleners die regelmatig een dagje meelopen om op die manier een betrokken te blijven bij de kinderen. Mochten ze dan een keer ziek zijn dan is er een altijd een vervanger beschikbaar die niet onbekend is voor de kinderen.

Zoekt u voor uw kind een leuke en leerzame invulling voor de zaterdag of een gezellige, warme plek om te logeren of en plek waar hij of zij heen kan na school? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.