Skip to main content Skip to search

Logeerweekenden Center Parcs

Elke maand organiseren wij een logeerweekend bij Center Parcs in Zeewolde. Dit logeerweekend wordt begeleid door ons enthousiaste en vaste team. Tijdens de logeerweekenden gaan dezelfde groep kinderen en jongeren mee. Onze logeerweekenden zijn kleinschalig. Er is veel individuele begeleiding en er heerst een huiselijke sfeer. Gedurende de logeerweekenden bieden wij een afwisselend programma van activiteiten en rustmomenten.

Onze 3 groepen

Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen met een ontwikkelingsstoornis, zoals autisme of ADHD, mee met onze logeerweekenden. Tijdens de logeerweekenden is er continue begeleiding. Er worden leuke activiteiten georganiseerd. Zoals zwemmen, wandelen en spelletjes doen. Ook is er aandacht voor individuele leerdoelen en momenten van ontspanning. Er is altijd begeleiding aanwezig. Wij ontlasten ouders door de kinderen een leuk weekend te geven en ongemerkt wordt er gewerkt aan leerdoelen. Wij vormen met elkaar één grote familie.
Op de groep De Bambino’s komen kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 10 jaar. Esther en Koen begeleiden deze kinderen met veel liefde en aandacht en houden ouders op de hoogte hoe het gaat. De Boshut is voor kinderen van ongeveer 11 tot 15 jaar. Er worden hier al stappen gezet in het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Voor de jongeren die in de toekomst zelfstandig gaan wonen is er een Jeugdhonk. Vanaf 16 jaar, zij leren o.a. op deze weekenden hoe het is om zelfstandig in de maatschappij mee te draaien. Iedereen heeft zijn eigen leerdoelen. Deze bespreken wij tijdens het weekend met de jongeren. Wat ging er goed en wat kan er verbeterd worden.

Wat komt er allemaal kijken bij zelfstandig worden? Denk aan het leren plannen, boodschappen doen, functioneren in een groep, contact hebben met leeftijdsgenoten, met elkaar overleggen, omgaan met gevoelens en daarover praten.

De leeftijd op de groepen zijn slechts richtlijnen, wij kijken ook naar welke kinderen er een klik met elkaar hebben en gedurende het weekend is het ook mogelijk om bij onderdelen van een andere groep aan te sluiten.
Omdat wij veel waarde hechten aan een band met elkaar opbouwen en een vaste groep is het niet mogelijk om losse weekenden af te nemen. Alle kinderen en jongeren die gebruik maken van de Center Parcs weekenden komen elke maand.

Wilt u meer informatie ontvangen over de logeerweekenden neem contact met ons op.

Logeren bij "La casa de Bonnet"

Voor ouders die meer flexibiliteit nodig hebben of voor kinderen waarvoor logeren in groepsverband niet geschikt is bieden wij logeren aan in; “La casa de Bonnet”.

Dit is een klein en knus logeerhuis aan ons huis in Nieuw-Vennep. Het heeft een eigen ingang en een eigen badkamer en keukentje en op de eerste verdieping kunnen maximaal 4 kinderen overnachten.

Omdat we voor deze weekenden geen accommodatie hoeven te huren en dit op individuele basis of met een heel klein groepje plaats vindt zijn we heel flexibel. Zo kunt u zelf de starttijd en eindtijd bepalen, is het ook mogelijk om doordeweeks te logeren en kan het kind ook thuis of op school worden opgehaald.

Het programma kan geheel op maat worden ingevuld. We hebben een abonnement op Duinrell waar we kunnen gaan zwemmen, de kinderen kunnen op zaterdag mee naar de zorgboerderij maar we kunnen ook heerlijk met de hond in de Venneperhout gaan wandelen of de kippen en konijnen voeren.

center parcs
activiteiten

Wij hadden nooit voor mogelijk gehouden dat onze zoon kleine huishoudelijke taakjes zou kunnen uitvoeren, maar na een paar logeerweekenden bij PGBzorgvoorkinderen kan hij nu helpen met de vaatwasser uitruimen en de tafel dekken

Wanneer zijn de logeerweekenden?
Centerparcs:

12-14 mei 2023
9-11 juni 2023
7-9 juli 2023
25-27 augustus 2023
22-24 september 2023
27-29 oktober 2023
17-19 november 2023
8-10 december 2023

Wanneer zijn de logeerweekenden?
Nieuw-Vennep:

26-28 mei 2023
23-25 juni 2023
8-10 september 2023
20-22 oktober 2023
10-12 november 2023
1-3 december 2023

Wat hebben wij te bieden?

Leuke en leerzame activiteiten
Huiselijke sfeer
Tweede familie
Kleine groepen
Betrokken begeleiding
Samen zijn met leeftijdsgenoten
Structuur aanbrengen in de dag
Werken aan individuele leerdoelen
Ontlasten van het gezin, zodat zij de zorg erna weer kunnen hervatten

5 sterren service

Vervoer vanaf Hillegom naar het logeerweekend is mogelijk
Onze tarieven zijn all-in, u heeft geen eigen bijdrage
Luxe maaltijden, kwaliteit producten en leuke activiteiten
Tijdens de logeerweekenden zijn wij 24/7 bereikbaar
Ouders ontvangen regelmatig een update met leuke foto

Impressie van de logeerweekenden. Gefilmd door RTL4.