Skip to main content Skip to search

Logeren

Blijven logeren is ook mogelijk. We hebben een prikkelarme logeerkamer met een heerlijk bed! Uw kind kan de volgende dag bij ons met de taxi worden opgehaald en naar school / dagbesteding worden gebracht.
Ook tijdens het logeren kan er op een gezellige manier gewerkt worden aan de vooraf opgestelde werkdoelen.

Heeft u geen taxivervoer dan kunnen wij uw kind ook ophalen / brengen.

Logeerweekenden bij Center Parcs

Het team van PGB zorg voor kinderen organiseert elke maand een kleinschalig logeerweekend bij Center Parcs de Eemhof.
Tijdens deze weekenden worden rust en ontspanning afgewisseld met verschillende activiteiten. Voorafgaand wordt er in overleg met ouders en het kind een programma samengesteld wat bij het kind past. Zo heeft het ene kind meer behoefte aan rust en het andere kind weer veel meer behoefte aan activiteiten en uitdaging.
Ons uitgangspunt is om voor elk kind zorg op maat te leveren.

De weekenden beginnen op vrijdagmiddag vanaf 15 uur. Mocht uw kind eerder klaar zijn met school / dagbesteding dan kan uw kind in overleg ook eerder komen. Op de parkeerplaats van de Mc Donalds in Hillegom  verzamelen we en kunnen de kinderen met ons meerijden. De auto’s vertrekken om 15.00, 15.45 en 17.00 uur.
(bij genoeg aanmeldingen kunnen de kinderen ook op een andere locatie worden opgehaald)

Bij aankomst kunnen de kinderen zich eerst even instaleren en pakken ze onder begeleiding hun tas uit en maken hun eigen bed op.
’s avonds gaan we met z’n allen uit eten bij de Italiaan op het park, mmm.…lekker pizza! Dit is altijd een feestje! Sommige kinderen gaan regelmatig uit eten, sommige kinderen nooit. Er is genoeg begeleiding aanwezig om de kinderen die dat nodig hebben extra ondersteuning te bieden of tussendoor even een wandeling te maken als het te druk wordt.

Na het eten gaan de jongste kinderen terug naar het huisje en maken zich klaar om te gaan slapen. Voor de jeugd is er een entertainment programma waar ze aan kunnen deelnemen, ze kunnen met elkaar gaan bowlen of gewoon lekker met elkaar gaan chillen op hun kamer en gamen of tv kijken.

Op zaterdag wordt er altijd gezwommen in het prachtige zwembad van Center Parcs vol met uitdagende glijbanen! Daarnaast wordt er een thema gesprek / opdracht georganiseerd passend bij de wensen en interesses van de jeugd. Hierin komen verschillende communicatievaardigheden en gesprekstechnieken aan bod. Ook krijgen de jongeren inzicht in hun eigen manier van communiceren en luisteren en wat het effect daarvan is op een ander, ontzettend leerzaam! De jongeren kinderen kunnen tijdens deze opdrachten lekker buiten spelen of in de indoorspeeltuin.

Naast alle leuke dingen wordt er ook hard gewerkt aan leerdoelen. Zo wordt o.a. de zelfredzaamheid vergroot en leren de kinderen samen te werken. Voor de jongeren kinderen houdt dit in dat ze een weekend zonder hun ouders doorbrengen en proberen zichzelf aan en uit te kleden en helpen met de klusjes zoals tafeldekken en de vaatwasser in en uit te ruimen. Daarnaast wordt er voor gezorgd dat ze lekker kind kunnen zijn en samen met leeftijdsgenoten kunnen spelen zodat ze geen tijd hebben om hun ouders te missen!
Voor de oudere kinderen zijn de logeerweekenden ook een voorbereiding op het (begeleid) zelfstandig wonen. Naast de klusjes die er gedaan moeten worden zoals je bed opmaken, prullenbak legen, slaapkamer stofzuigen etc. wordt er ook geoefend met het maken van een boodschappenlijstje en zelfstandig naar de winkel lopen om daar boodschappen te halen en zelf te koken.

Op de zondagen doen we het rustig aan. De kinderen die behoefte hebben om uit te slapen mogen dat en na het ontbijt worden de tassen ingepakt. Er is ruimte voor eigen invulling, of we maken een mooie wandeling door het bos naar de kinderboerderij. Dit is het een prima moment voor de kinderen die huiswerk hebben om dat te maken zodat het thuis niet meer gedaan hoeft te worden.
De evaluatieformulieren worden ingevuld zodat de kinderen aan ons kunnen laten weten wat ze leuk vonden, wat er anders kan en of er nog wensen zijn voor de volgende keer. Uiteraard worden de kinderen die moeite hebben met schrijven geholpen zodat iedereen op zijn of haar manier de mogelijkheid krijgt zijn mening te geven.
Na de lunch stappen we in de auto en rijden we moe maar voldaan terug naar de parkeerplaats bij de Mc Donalds in Hillegom waar de ouders de kinderen rond 15.00 uur weer kunnen ophalen.

Deze logeerweekenden kunnen worden betaald uit het PGB.

De basisprijs is 2 etmalen kortdurend verblijf met 6.5 dagdelen groepsbegeleiding. Indien gewenst kan dit worden aangevuld met individuele begeleiding.
Ons team bestaat uit enthousiaste, gediplomeerde begeleiders (m/v) die 3 a 4 kinderen begeleiden.
Kan uw kind niet in een groep worden begeleid? Dan is het ook mogelijk om het volledige weekend individuele begeleiding te krijgen. Indien gewenst kan uw kind ook in een apart huisje verblijven met zijn of haar begeleider en dan aansluiten in het programma waar mogelijk. Er wordt er naar toe gewerkt dat uw kind uiteindelijk (deels) mee kan draaien in een kleine groep.

De logeerdata voor 2019

11 januari
1 februari
15 maart
12 april
10 mei
28 juni

Heeft u interesse in de logeerweekenden? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer 06-41896102 of een e-mail sturen naar: info@pgbzorgvoorkinderen.nl

Blijven logeren is ook mogelijk. We hebben een prikkelarme logeerkamer met een heerlijk bed! Uw kind kan de volgende dag bij ons met de taxi worden opgehaald en naar school / dagbesteding worden gebracht.
Ook tijdens het logeren kan er op een gezellige manier gewerkt worden aan de vooraf opgestelde werkdoelen.

Heeft u geen taxivervoer dan kunnen wij uw kind ook ophalen / brengen.