Skip to main content Skip to search

Professionele begeleiding met een zorghart

Bewezen resultaten, gecontroleerde werkwijze
Alexander Bonnet

Begeleiding

Esther den Hartog

CEO

foto4-1-554x433

Esther (33) en Alexander (32) zijn ouders van 2 jonge kinderen en werken inmiddels ruim 10 jaar met kinderen met een beperking. Nu ze zelf ouders zijn weten ze maar al te goed hoe moeilijk het soms is om de zorg voor de kinderen uit handen te geven. De ouders worden daarom overal bij betrokken en kunnen  altijd bellen of een berichtje sturen als ze willen weten hoe het met hun kind gaat.

Ze bieden de kinderen die bij hun over de vloer komen een warm tweede thuis en zijn erg ondernemend en creatief.

 

Esther is bezig met een studie Pedagogiek en heeft een SPW4 diploma en diverse cursussen gevold van: “Geef me de 5” en “Omgaan met leerling–medewerkers met ADHD, Autisme of Leerproblemen” en “Training Autisme”
Alexander heeft de Hogere Hotelschool (HBO management) gedaan wat direct niet veel met de zorg te maken heeft maar indirect heeft hij hier wel heel veel profijt van op de werkvloer. Zo heeft hij geleerd om personeel aan te sturen en te stimuleren, ook in lastige situaties. Dit is iets wat hij dagelijks kan toepassen bij de kinderen die lastig te motiveren zijn op school of dagbesteding en het liefste de hele dag thuis zitten. Alexander weet met zijn doortastende aanpak en wat humor de kinderen altijd weer gemotiveerd te krijgen. Daarnaast heeft ook hij diverse cursussen “Geef me de 5” en “Omgaan met leerling–medewerkers met ADHD, Autisme of Leerproblemen” en “Training Autisme”
Esther en Alexander hebben daarnaast samen een opleiding gevolgd om paardrijles te mogen geven (ORUN diploma) en om therapeutisch met paarden te werken (paarden spiegelen). Sinds kort bieden ze de dienst: “Coachen met behulp van paarden” en hebben daarvoor hun eigen ervaringen gecombineerd met de opgedane kennis tijdens hun cursus: Coachen met behulp van paarden voor bijzondere personen.
Beiden zijn geregistreerd bij het SKJ en beschikken over een recente VOG. Ook een EHBO diploma en een reanimatie certificaat zijn voor beide aanwezig.

Verder werken ze samen met andere zorgverleners die regelmatig een dagje meelopen om op die manier een betrokken te blijven bij de kinderen. Mochten ze dan een keer ziek zijn dan is er een altijd een vervanger beschikbaar die niet onbekend is voor de kinderen.

Zoekt u voor uw kind een leuke en leerzame invulling voor de zaterdag of een gezellige, warme plek om te logeren of en plek waar hij of zij heen kan na school? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

SKJ registreert jeugdprofessionals wanneer zij voldoen aan alle eisen voor vakbekwaamheid, en blijft vervolgens toezien op kwaliteit, toetsing en scholing.

De inzet van professionals met beroepsregistratie borgt de kwaliteit van hulp aan kinderen en jongeren.

Het Algemeen GegevensBeheer-register is hét identificerende register in de zorg, met de AGB-code als unieke sleutel.

Een AGB-code is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat ons gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie.

Justitie verzorgt de screening voor een VOG, welke ook aan ons is toegekend.

Mochten ouders onverhoopt een klacht hebben, dan kan deze gemeld worden via www.klachtenportaal.nl

Wij werken volgens de meldcode kindermishandeling.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over onze diensten
of uw kind een dagje laten proefdraaien?

Neem dan gerust contact met ons op