Skip to main content Skip to search

Met pijn in ons hart hebben wij besloten per 1 september te stoppen met de logeerweekenden bij Center Parcs. Logeren bij “La casa de Bonnet” blijft mogelijk.

Logeerweekenden Center Parcs

Elke maand organiseren wij een logeerweekend bij Center Parcs in Zandvoort. Dit logeerweekend wordt begeleid door ons enthousiaste en vaste team. Tijdens de logeerweekenden gaan dezelfde groep kinderen en jongeren mee. Onze logeerweekenden zijn kleinschalig. Er is veel individuele aandacht en er heerst een huiselijke sfeer. Gedurende de logeerweekenden bieden wij een afwisselend programma van activiteiten en rustmomenten.

Onze 3 groepen

Op de groep De Bambino’s komen kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 10 jaar. Esther begeleidt deze kinderen met veel liefde en aandacht en houdt ouders op de hoogte hoe het gaat. De Boshut is voor kinderen van ongeveer 11 tot 15 jaar. Er worden hier al stappen gezet in het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dave leert deze groep dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken en stimuleert ze om dingen eerst zelf te proberen voordat er om hulp wordt gevraagd. Voor de jongeren die in de toekomst zelfstandig gaan wonen is er een Jeugdhonk. Vanaf 14 jaar, zij leren o.a. op deze weekenden hoe het is om zelfstandig in de maatschappij mee te draaien. Iedereen heeft zijn eigen leerdoelen. Deze bespreken wij tijdens het weekend met de jongeren. Wat ging er goed en wat kan er verbeterd worden.

Wat komt er allemaal kijken bij zelfstandig worden? Denk aan het leren plannen, boodschappen doen, functioneren in een groep, contact hebben met leeftijdsgenoten, met elkaar overleggen, omgaan met gevoelens en daarover praten. Alexander begeleidt de jongeren hierin en heeft een coachende rol.

De leeftijd op de groepen zijn slechts richtlijnen, wij kijken ook naar welke kinderen er een klik met elkaar hebben en gedurende het weekend is het ook mogelijk om bij onderdelen van een andere groep aan te sluiten. Omdat wij veel waarde hechten aan een band met elkaar opbouwen en een vaste groep is het niet mogelijk om losse weekenden af te nemen. Alle kinderen en jongeren die gebruik maken van de Center Parcs weekenden komen elke maand.
Wilt u meer informatie ontvangen over de logeerweekenden neem contact met ons op.

zandvoort jump

Logeren bij "La casa de Bonnet"

Voor ouders die meer flexibiliteit nodig hebben of voor kinderen waarvoor logeren in groepsverband niet geschikt is bieden wij logeren aan in; “La casa de Bonnet”.

Dit is een klein en knus logeerhuis aan ons huis in Nieuw-Vennep. Het heeft een eigen ingang en een eigen badkamer en keukentje en op de eerste verdieping kunnen maximaal 4 kinderen overnachten.

Omdat we voor deze weekenden geen accommodatie hoeven te huren en dit op individuele basis of met een heel klein groepje plaats vindt zijn we heel flexibel. Zo kunt u zelf de starttijd en eindtijd bepalen, is het ook mogelijk om doordeweeks te logeren en kan het kind ook thuis of op school worden opgehaald.

Het programma kan geheel op maat worden ingevuld. We hebben een abonnement op Duinrell waar we kunnen gaan zwemmen, de kinderen kunnen op zaterdag mee naar de zorgboerderij maar we kunnen ook heerlijk in de Venneperhout gaan wandelen of de kippen en konijnen voeren.

Wij hadden nooit voor mogelijk gehouden dat onze zoon kleine huishoudelijke taakjes zou kunnen uitvoeren, maar na een paar logeerweekenden bij PGBzorgvoorkinderen kan hij nu helpen met de vaatwasser uitruimen en de tafel dekken

Wanneer zijn de logeerweekenden?
Centerparcs:

5-7 juli 2024
30 aug- 1 sept 2024

Wanneer zijn de logeerweekenden?
Nieuw-Vennep:

12-14 juli 2024

Wat hebben wij te bieden?

Leuke en leerzame activiteiten
Huiselijke sfeer
Tweede familie
Kleine groepen
Betrokken begeleiding
Samen zijn met leeftijdsgenoten
Structuur aanbrengen in de dag
Werken aan individuele leerdoelen
Ontlasten van het gezin, zodat zij de zorg erna weer kunnen hervatten

5 sterren service

Vervoer vanaf Hillegom naar het logeerweekend is mogelijk
Onze tarieven zijn all-in, u heeft geen eigen bijdrage
Luxe maaltijden, kwaliteit producten en leuke activiteiten
Tijdens de logeerweekenden zijn wij 24/7 bereikbaar
Ouders ontvangen regelmatig een update met leuke foto

Impressie van de logeerweekenden. Gefilmd door RTL4.