Skip to main content Skip to search

Escape Room Alphen

Met alle kinderen die bij ons komen werken we aan leerdoelen. Deze worden in overleg met de ouders (en soms school) opgesteld en hebben als doel om er naar toe te werken dat de kids in de toekomst, ongeacht hun beperking zo volwaardig mogelijk deel kunnen gaan uitmaken van de maatschappij.

Om dat te bereiken is het belangrijk dat er veel geoefend wordt met communiceren, samenwerken en sociale vaardigheden. Om dit op een leuke manier met de kinderen te trainen hebben wij o.a. het spelen van een escaperoom ontdekt! 

Uiteraard is dit niet voor elk kind geschikt maar dit groepje heeft het verrassend goed gedaan.
Als een echt team met af en toe een kleine aanwijzing van ons, gingen ze als een speer door de kamer heen. Prachtig om te zien hoe ieder kind zijn unieke talenten liet zien en hoe vindingrijk ze zijn.
Ze hebben ontzettend goed samengewerkt, overlegd, naar elkaar geluisterd en dat werd beloond met een zeer goede tijd!

Ontzettend trots zijn we op deze kinderen en wat een prachtig werk hebben we dat we hier deel van uit konden maken ❤️

Na afloop nog een rondleiding gekregen door de kamer waarin de technieken werden uitgelegd, een geweldig toevoeging aan deze geslaagde activiteit.

Kinderen: we hebben van jullie genoten en Escaperoom Alphen: ontzettend bedankt voor de leuke ontvangst en jullie gastvrijheid!

 

Read more

Een productieve dag

Wat hebben de kinderen weer hard gewerkt vandaag!
Om de oudere kinderen in de groep een beetje voor te bereiden op een werkplek krijgt nu elke week iemand de beurt om leiding te geven aan de rest van de groep.

Een zeer goede manier om aan sociale vaardigheden te werken en de uitkomst is verrassend positief!! Alle kids hebben hun beste beentje voor gezet om dit experiment te laten slagen.
#wehebbendeleukstebaanterwereld❤️️#trotsoponzekids

Read more
centerparcs

Center Parcs 2017

We hebben weer een geweldige week gehad tijdens ons jaarlijkse uitje naar Center Parcs.
Elke dag uit eten, gezellig samen bowlen en ipv paardrijden zijn de kinderen dit jaar wezen skiën / snowboarden.
Heerlijk voor ze om midden in de zomer toch in de sneeuw te kunnen spelen! Jong en oud hebben zich weer heerlijk vermaakt.

We kijken alweer uit naar volgend jaar!!

Read more