Skip to main content Skip to search

Begeleiden jeugdigen en volwassenen

Ben jij volwassen en opzoek naar een plek waar jij begeleid kan worden in jouw doelen? Wij bij PBG zorg voor kinderen leveren niet alleen PGB zorg, maar begeleiden ook jeugdigen en volwassen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en/of zorg in natura (ZIN).

Wat wij kunnen bieden?

Ons vaste programma voor kinderen, jeugdigen en jong volwassenen tot 23 jaar:

  • Elke week op zaterdag is er de zorgboerderij. Hierbij wordt individuele begeleiding in groepsverband geboden. Er is dan ook de mogelijkheid om optimaal aan persoonlijke doelen te werken. De doelen dragen altijd bij om de dingen te kunnen bereiken waar jij blij van wordt ook al is dat eerder nooit gelukt. Omdat de stal dicht bij de Amsterdamse Waterleiding duinen ligt, gaan wij hier lekker lunchen en lopen wij na de lunch door de duinen naar ‘t Panneland om een drankje te halen. De werkzaamheden op de zorgboerderij zijn een realistische voorbereiding voor een echte bijbaan of werk.
  • Elke maand is er een logeerweekend op Center Parcs locatie de Eemhof. Hierbij wordt in het Jeugdhonk (16+ huisje) zelf de planning gemaakt om zo het zelfstandig functioneren aan te leren. Er worden op deze manier voorbereidingen getroffen om in de toekomst (begeleid) zelfstandig te gaan wonen. Daarnaast bieden wij leuke groepsopdrachten om jou gewenste doelstellingen nog makkelijker te realiseren. Activiteiten die er worden gedaan zijn bijvoorbeeld: Zwemmen, laser gamen of naar de “game hal”. Er is altijd een gezellige sfeer.
  • Naast het logeerweekenden wordt er twee keer per jaar een vakantie van één week georganiseerd. Dit is de meivakantie en zomervakantie. De locatie en activiteiten wordt in overleg gekozen. Je raadt het al. Wij gunnen jou die vakantie met ons maar zeker ook dat je in de toekomst nog makkelijker zelf of met vrienden de allerleukste en mooiste vakanties zelfverzekerd en zelfstandig kan gaan maken.

Naast ons vaste programma leveren wij ook individuele begeleiding voor jeugdigen en volwassen. De invulling van deze begeleiding is divers. Wij denken in oplossingen en willen jou helpen. De invulling van het programma moet passen bij jou hulpvraag. Kom jij met een uitdagendere vraag, dan komen wij met een passende en creatieve invulling die bij jou past. Wanneer wij hier in vastlopen vinden wij snel weer een ingang. Laat je bijvoorbeeld eens verrassen met wat een sessie coachen met paarden voor je kan betekenen!

Heeft het jou altijd al leuk geleken om op pad te gaan met leeftijdsgenoten en/of lijkt jou de zorgboerderij erg leuk! Meld je dan hier aan!

Ook als je opzoek bent naar individuele begeleiding kun je bij ons terecht.