Skip to main content Skip to search
zorgboerderij

Met pijn in ons hart hebben wij besloten per 1 september te stoppen met de zorgboerderij

Individuele begeleiding op een leuke en leerzame boerderij

Op zaterdagochtend hebben wij een leuk en passend programma op een zorgboerderij in Vogelenzang. De boerderij grenst aan de duinen. Waar wij dan ook vaak komen met de kinderen om te wandelen, te spelen of te picknicken. Wat de zorgboerderij uniek maakt is dat ieder kind een eigen begeleider heeft. Die hem of haar helpt in het leggen van sociale contacten en de omgang met andere kinderen.

Alle kinderen uit onze leuke groep leeftijdsgenoten op de zorgboerderij hebben allemaal individuele begeleiding. Op deze manier kunnen wij indien nodig direct bijsturen of kan iemand zich even terugtrekken uit de groep.

Ons programma op de zorgboerderij is zo ingericht dat wij de jongeren uitdagen om met elkaar samen te werken, te communiceren en elkaar ook nodig hebben bij bepaalde onderdelen in het programma. De begeleiders observeren, ondersteunen de jongeren in lastige situaties, helpen refereren aan de eerder geleerde vaardigheden en helpen ze om deze vaardigheden op de juiste manier toe te passen.

Tijdens het uitvoeren van overzichtelijke taken op de boerderij is er veel individuele aandacht voor uw kind en zijn of haar leerdoelen. Ook is er voldoende tijd voor sociale contacten met leeftijdsgenoten. Op de zorgboerderij zijn al meerdere vriendschappen gesloten!

Goed om te weten:

  • Wij halen en brengen uw kind thuis, waardoor u optimaal wordt ontlast
  • Ook bij slecht weer gaan onze activiteiten gewoon door
  • De zorgboerderij kan worden vergoed vanuit het PGB
  • Voor ouders beiden wij een luisterend oor


Voor wie dat wil is er een mogelijkheid om met paarden te werken. Paardrijden zelf wordt niet volledig vergoed uit het PGB, maar wij bieden wel de interactie met de paarden aan. Aangezien dit voor zeer leerzame inzichten zorgt. Zoals het vergroten van het zelfvertrouwen en inzichten in eigen gedrag.

Wilt u meer weten over de zorgboerderij of wilt u informeren of uw kind in aanmerking komt voor PGB zorg? Neem contact met ons op.

Wij hadden niet durven dromen dat onze zoon nu zo zelfstandig zou zijn

schaap
lunchen zorgboerderij
pgbzorgvoorkinderen paard